20 Eylül 2008 Cumartesi

MÜRŞİTLERE DÜŞMANLIK ETMEK

MÜRŞİTLERE DÜŞMANLIK ETMEK[1]
* KİM BENİM VELİLERİMDEN BİRİNE DÜŞMANLIK EDERSE, ONA HARB İLAN EDERİM.
(SAHİH-İ BUHARİ)
Mürşit; İrşat eden, doğru yolu gösteren kılavuz, rehberlere denir. Bir tarikatın başında buluna şeyhdir.[2]
Cenab-ı Ve Tekaddes Hazretleri, Hadis-i Kudsi’lerinde şöyle buyurmaktadır:
Allah’ın Celle Celelüh Velisi Peygamberlerden (Aleyhissalam) sonra yaratılanların en şereflisidir. O veli için, kerametle büyük kıymet ve kadr vardır. Binaenaleyh bir kimse, o velileri hakkıyle ve doğru bir şekilde severse, o kimseye, kıyamette (velilerin) şefaati erişir. (Hadis-i Erbain S.114)
Bu Hadis-i Kudsi’lerde beyan edildiği üzere Allah Celle Celelüh Hazretleri’nin sevdiği veli kullarına düşmanlık edenler, Allah Celle Celelüh Hazretleri’nin tokadını yerler, cezasını, azabını ve belasını bulurlar. Yani onların hakkından Allah Celle Celelüh Hazretleri gelir ve o zalimlerin defterlerini dürer.
Evliya ve gerçek ulemaya, fukahaya, salihlere düşmanlık yapanlar, bizzat Cenab-ı Hakk (CC) Hazretleri’nin tokadını yerler ve O’nun (CC) belasına azabına müstehak olurlar. Nakledildiğine göre, velilerden birisine Allah-ü Teala Celle Celelüh Hazretleri:
-Benim sana verdiğim nimetlerin ve özellikle aklın kıymetini bil, çünkü ben aklı severim. buyurdu. Veli:
-Ya Rabbi! Aklın kıymetini nasıl bileyim ve ne yapayım? diye sordu. Allah-ü Teala Celle Celelüh Hazretleri:
-Bir felaketle karşılaştığın vakit onun benden olduğunu bil ve bana şükret ki, onu senden kaldırayım. Buyurdu. (Envarul Aşikin S.346)
Alemlerin Halikı Celle Celelüh buyurur ki:
Ben insanın sırrıyım, sırrım onun sırrındadır. İşte bu sultanlar diridirler, hiç ölmezler. (C.İslam S.61)
Sıfat-ı Safiyye ile sıfatlanan zatların nefisleri, ruhu sultana döner, hayvaniyetten eser kalmaz. Bundan tamamiyle kurtularak Sıfat-ı İnsaniyye ile muttasıf olurlar. Nitekim Yüce Mevla Celle Celelüh Hazretleri buyurur:
Velilerim, bilgim altındadır. Onları, benden gayri kimse bilmez. (Amr Bin Cümuh Radıyallahü anh’ın Hazreti Resul’den Sallallahü Aleyhi ve Sellem rivayet ettiği Hadisi Kudsi)

KISSA VE HİKAYELER

DÜNYADA CENNET NİMETLERİNİ YEME
*BİR KİMSENİN DÜNYADA YEDİĞİ LOKMANIN KARŞILIĞI, AHİRETTEKİ HİSSESİNDEN EKSİLİR. (HADİS-İ ŞERİF)
Salihlerden bir kimse çok fakir olup dünyalık hiçbir şeye malik olmadığı için ailesi “bu hale nasıl sabredelim. Cenab-ı Hak’tan bir miktar dünyalık istesek olmaz mı?” diye, gece-gündüz efendisi ile münakaşa edermiş.
Nihayet o salih zat da dua eder ve duası kabul buyurulur. Bir de ailesi bakar ki evin köşesinde, altından bir kerpiç bulunur ve hemen efendisine getirir, ihtiyaçlarını karşıla diye verilir.
Efendisi o gece rüyasında görür ki, cennette bir köşk içinde bulunuyor. Lakin köşkün bir kerpici eksik olduğu için güzelliğinde eksiklik vardır. O kerpicin ne olduğunu sorunca “dünyada sana verilmişti” derler.
Uyanınca hemen bunu ailesine anlatır. Kadın da dünyayı istediğine pişman olur. Efendisi tekrar “Ya Rabbi, bana dünya gerekmez. O kerpici geri yerine gönder” diye dua eder. Bakarlar ki, evin köşesinden kerpiç kaybolmuştur.



[1] Derleyen, YETER Hasan Vehbi, Emekli öğretmen, Honaz / 2008
[2] Sözlük manaları

Hiç yorum yok: